Tab Menu

Followers

Monday, October 24, 2011

BEHENTI MENULIS

Insya-ALLAH setelah akak tamatkan semua e-novel dalam blog/diterbitkan akak akan behenti menulis. Cukuplah apa yang akak rasainya dan cukuplah akak terasa hati. Akak tidak akan cerita lebih lanjut kerana orang akan menghentam akak dengan lebih teruk disebabkan perasaan iri hati. 

Lagipun blog akak sudah sedia ada dengan e-novel yang baru dan Tanya Pada Hati (remake semula) adalah yang terakhir akak lakarkan di sini. Biarlah akak mengalah dalam persada dunia penulisan ini. Akak bukan tidak tahan dengan ujian dan kiritkkan tetapi hentaman dan iri hati buat akak rasa tersentap.

Terima kasih atas sokongan pembaca akak selama ini. Akak rasa anda sudah cukup terhidang dengan karya-karya akak di sini. Rasa mahu menangis pun ada. Pelbagai masalah dan ujian akak hadapi. Akak dah tak cukup kuat.

Mungkin akak akan kembali dengan kesenian melukis akak semula. Dan mungkin tiada orang akan mengenali akak selepas ini sekiranya akak kembali ke dunia penulisan.

Wassalam ((^_^) I love you all!!!

25 comments:

  1. Ya Ampunnn apa dh jadik ni uols????
    Sapa la yg haty bucuk ituew????
    Kenapa mesti mengalah
    Ai x setuju sbb uols sgt berbakat Dlm penulisan ni
    Maybe uols rest kejap sebulan dua rest Otak yg berserabut tu...lepas tu ok kot...jgn la peduli kt manusia jenis dengki kt org tu...x der untung nyer
    Uols mengalah theyols bersorak riang plak
    Mmg Ada ujian b4 nak success
    Meh ai hugs ketat2 ☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

    ReplyDelete
  2. janganlah kak ilya.. janganlah berhenti.. please..please.. tak nak kehilangan seorang penulis dalam dunia penulisan ni.. harap kak ilya dapat fikirkan balik..

    ReplyDelete
  3. Kak Ilya jgnlah berhenti menulis.. akak ada bakat, Hana sendiri cemburu dgn bakat akak.. mohon kepada-Nya supaya hati akak dilapangkan.. kalau boleh, pedulikan apa yang orang nak kata.. insya-Allah, kalau akak lebih sabar rezeki akak dalam bidang penulisan ni akan lebih murah :)

    ReplyDelete
  4. Pd pdpt sy, komen, perasaan iri hati n hentaman yg myakitkan adalah dugaan utk kita jd lebih kuat pd masa dpn... kt sini, mental kena kuat... mungkin ini dugaan utk Ilya jd lebih kuat... jgn cpt mengalah... semua kerja ada dugaan... hatta menulis pun... ingat yg baik2 je..yg buruk tu, buang je.. kt mana2 pun ada sikap irihati org... jgn cepat mengalah,ya... syg dgn bakat yg ada...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum.

    akak!! whats goin on.. jgn menyerah kak. cuba akak dgr lagu jgn menyerah (d'masive) lirik lagu tu mungkin akan memberi akak lebih bersemangat untuk melawan org yg iri hati kat akak.

    dulu kusyi pun pernah jugak rasa fed up nak menulis. sebab ada je jadi penghalang. Tetapi, kusyi tetap berusaha . Kusyi nih jenis tak dengar apa yang orang cakap. He he.. Apa2 pon.. Akak kuatkan semangat. Cite akak sume best2. Takkan nak biarkan saja bakat yang akak ada.

    Sape yang iri hati tu? Meh nak brainwash sikit.. Ho ho..

    *Smile~ :)

    ReplyDelete
  6. hah..nape kak? ee...sapela yg jaat sgt lukakan ati akk tu... jgn peduli kak...tu mknanye die dengki dgn akak... sume nvel2 coretan akk best2... susah btolla owg yg dengki ni.... sabar ye kak

    ReplyDelete
  7. eiii...
    sape yg busuk ati 2??
    bncinyeeeee....

    ReplyDelete
  8. sedehnya.. hrmm sape la ek yg kureng dek ajar sgt tuh.
    tak pe lah akak. ape pun keputusan akak. wish u gud luck & all the best. tak yah ar tunjuk akak lemah nnti "org tuh" sronok pulak tgk akak sedeh-2. akak kan kuat. alah IlyaAbdullah sape tak kenal. femes uh. you got talent, Keep it up sis!

    ReplyDelete
  9. kak ilya ,
    biarlah org nak keji or nak hina kita . . yg penting kita lakukan benda yg halal dan tak kacau sesiapa punya periuk nasi pun kan kak . Pa'ah yakin , suatu hari nanti mood untuk menulis serta mood untuk berhadapan dengan semua makian dan cacian tu akan kembali balik . kita jangan asyik fikir hati org lain akak . memang hati org kita tak kan pernah boleh puaskan . terpulang kepada org lain yg nak keji kita apa ke apa ke yg penting kita tahu apa yg kita buat , niat kita baik . bukan mcm segelintir org yang hidup cuma untuk menghina org lain . sabar lah akak . Pa'ah yakin suatu hari nanti akak akan menulis balik . dan akak kena ingat something , Pa'ah dan mama akan sentiasa menyokong kak ilya walaupun kak ilya dah berhenti menulis . kak ilya tetap KAKAK yg baik untuk Pa'ah . Jangan pernah give up dengan apa yg akak buat . dan yang paling penting , jangan pernah peduli makian or cacian yg akak rasa tak perlu akak peduli . salam sayang .
    Adikmu ,

    Pa'ah Mohd Isdris :)

    ReplyDelete
  10. hauaaaa..akak npe nie..huhu sedih la klu akak nak brenti...nnt mesti rindu ngan karya akak.. :(

    ReplyDelete
  11. akak..stay strong k..
    jgn la stop menulis..

    take a rest for a month..then mulakan balik ya..

    cari semangat dan ketenangan diri.. ;)

    hope u all the best..

    ReplyDelete
  12. rasa nak ngis baca luahan kak ya..kalau kak ya penulis hebat kena hentam, apatah lagi kami penulis amatur ni kak ya..kami yg baru nak mula ni perlukan sokongan daripada penulis hebat seperti kak ya..biar orang tu nak cakap ape.kami tetap sokong kak ya..harap sangat kak ya tak berundur dari penulisan bcoz i am gonna miz u damn much...

    ReplyDelete
  13. kak,,,jgnlah brhenti...nti takde novel yg saye nak bace lgi...huhuhu...kuatkan smgt akak..ape2 pun sye ttap skong akak...

    ReplyDelete
  14. alahh sis..kuatkan semangat..! sya tetap sokong sis..

    ReplyDelete
  15. adeeii..sepe la y dok mdengki kn org ni..manusia xpenah abis dgn sifat PHD dorg.akk kne kuat sbb rmai lg y suke karya akk...papepun sye tetap sokong akk..chaiyok...chaiyok..!!!

    -yayo

    ReplyDelete
  16. Janganlah macam ni kak... xpe kalau ade orang dengki dengan bakat akak tapi kami semua menyokong akak... Janganlah berhenti...

    ReplyDelete
  17. AKAAAAAAKKKKK.... JANGANLAH BERHENTI... MUNGKIN AKAK BOLEH REHAT KEJAP, MOTIVATE DIRI SIKIT. RAMAI YANG SOKONG AKAK KAT BELAKANG NI. SAYANG LA BAKAT AKAK PADAM MACAM TU AJE. MANUSIA KAK, MANA PERNAH PUAS TENGOK ORANG LAIN SENANG. KALAU BOLEH NAK DIA JE LAGI HEBAT. AKAK FIKIR JE YANG BAIK2 OK. JANGAN PUTUS ASA TAHU. =)

    ReplyDelete
  18. la knp ilya? k yanie ni jd pemerhati sekejap2 je..actually bangga tau dgn bakat ilya ni. sungguh creative. berehat jelah seketika klu nk redakan hati yg sedih tp tk perlulah nk undur diri. jgn mengalah okay. apapun all the best

    ReplyDelete
  19. ALAAA...JGN PEDULI DGN CAKAP ORG...yang penting u ada pengikut u sendiri...iri hati dan rasa dengki mesti ada dalam diri seseorang so who caress....

    ReplyDelete
  20. manusia mmg mcm nie.... hasad dengki x abeh2... buat gaya mcm diorang tu pefect habis!!!! walhal, diorang lg un-perfect!! sial laa ada org mcm tu.... dok pikir diorang je betol.. org len smua salah... bkn sy nk kutuk bangsa sendiri.. tp, ini yg brlaku.. bangsa melayu dengki sesama sendiri!!! tgk bangsa lain.. diorang tak akn carik pasal sesama sendiri.. tp, diorang akn brusaha utk saling membantu..... org melayu pulak.. saling nk menjatuhkn!!! apa nie????

    ReplyDelete
  21. alah kak...
    biarlah orang nak kata apa...
    saya tetap sokong akak..
    buat apa nak mengalah...nanti mereka akan lagi suka...
    orang ni mana suka dengan kejayaan orang lain...
    apa pun saya tetap sokong akak...
    teruskan perjuangan akak
    ganbatte...ganbatte...ganbatte

    ReplyDelete
  22. salam ilya...aduhaiiii...sedihnya baca luahan rasa ilya ni...jangan la dok heran dgn ckp2 org2 pendengki ni...rosak hati jadinya...
    nape mesti nak mengalah dgn org2 camtu? takde hasil sikit pun. ilya tak kesian ke pada kita2 peminat karya2 ilya ni...you so have your own followers sister...jangan la hampakan kita org kerana bacteria jahat tu.
    biasa la...doang tu jelez la tu sbb maybe karya doang tak diterima sebagaimana karya ilya...maybe dia bukan penulis, tapi saja suka mengkritik...but this is life...if he/she cannot handle it...too bad...their bad.
    so sepatutnya ilya tdk cepat melatah. mmg rasa marah dan sedih la kan...tp yg pentingnya ilya bersaing cara sihat...so jgn cepat putus asa atau mengalah...ilya buat orang tu ketawa tak hengat dunia tau...kalau ilya cepat berundur...esok2 dia buat kat penulis lain pulak...habis la kita takde penulis baru yg berbakat sbb takut kena hentam keromo... ;)
    akak harap ilya tak sesiakan bakat yang ada...good luck and enjoy doing whatever you're doing.
    take a good rest and make a come back...

    ReplyDelete
  23. setiap perkara yang kita lakukan ada risikonya kak. kita kena kuat untuk terus maju. abaikan kata-kata orang. mulut tempayan bolehlah kita tutup, mulut orang tak tahu macam mana nak tutup lagi dah. kalau kita jahit, dia boleh koyakkan semula pakai gunting. sayang kalau akak give up. kitaorang pun akan sedih dah tak dapat baca novel-novel daripada akak lagi. bagi saya, selagi akak ada idea dan ilham selagi tu akak kena terus menulis. bukan semua orang berbakat kak. jadi sayang kalau bakat yang ada tak digunakan dengan sebaiknya. =)

    ReplyDelete